Hur man använder Black Garlic
Precis lika användbar som vanlig vitlök är, precis lika ovanlig och mångsidig är Black Garlic i matlagningen. Black Garlic kan användas varm som kall. Antingen som smakförhöjare i form av en fond i grytor eller marinad, eller till och med som alternativ till choklad som smaksättning i glass. Användningsområdena är oändliga och fantastiskt goda.
Vattenlösligt – Black Garlic älskar vatten! Skala klyftorna och mosa till en pasta. Tillsätt lite drygt 2 msk kallt vatten och rör om. Låt stå några minuter till blandningen löst upp sig helt. Använd precis på samma sätt som en vanlig flytande fond används. Suveränt för att lyfta smakerna hos köttfärs, soppor, grytor och pastasåser.
Hackat – precis lika lätt som det låter. Hacka och lägg till i vanliga recept för ett smakboost. Risotto, pastasåser eller marinader.
Skivat – används rå i sallad och som komplement till egentligen vilken välsmakande rätt som helst.
Pasta – mosa Black Garlic tills det är fritt från klumpar. Sedan är det bara att lägga till i vilken maträtt som helst. Tips är att använda Black Garlic i smör, såser eller marinader.
Rå – perfekt som snacks! Och dessutom nyttigt och bra för dig.