Johans Pannbiffar med lök
Antal portioner: 4
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt och vitpeppar
3 gula lökar
40 g smör
3 Klyftor mosade Black Garlic1. Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelgod värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med några korn socker. Håll löken varm.
2. Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet och det mosade Black Garlic så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
3. Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Sååå gott!!
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt och vitpeppar
3 gula lökar
40 g smör
3 Klyftor mosade Black Garlic1. Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelgod värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med några korn socker. Håll löken varm.
2. Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet och det mosade Black Garlic så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
3. Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Sååå gott!!