En riktigklassiker – but with a twist. Black Garlic så klart!
300 g högrev nötkött
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 st mosade Black Garlic klyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk Smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak
Peppar , efter smak
Tillbehör gräddfil
Nybakat bröd
Gör så här
1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Mosa Black Garlic och rör i 2 matskedar vatten tills det blir en pasta.
3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och Black Garlic sen bryn i ytterligare några minuter.
6. Tillsätt buljong och Black Garlic och lite salt och peppar.
7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 2 timmr. Rör om då och då.
8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.