Hur görs Black Garlic?

Hur blir vitlöken svart? Förvånansvärt nog så är faktiskt både dess unika färg, smak och konsistens helt naturligt framställd utan några tillsatser. Black Garlic kommer till genom maillardreaktion, en teknik som funnits i flera tusentals år.

Vitlök innehåller naturligt socker och aminosyror. När vitlöken sedan går igenom processen skapar dessa element tillsammans melanoidin, en mörk substans som ger Black Garlic sin svarta färg.

Den riktiga magin sker under vår noggrant kontrollerade sprocess, utvecklad över många år för att optimera smak och konsistens hos vitlöken. Processen startar med en vanlig vitlök och slutar med en fantastisk Black Garlic.

Black Garlic, Inc. använder sig endast av den bästa vitlöken. Den direkta kontakten med odlarna möjliggör för oss att kunna handplocka just de råa vitlökar som i slutändan blir de allra bästa Black Garlic.

Mesta magin händer bakom de stängda dörrarna till den patenterade maskinen. En erfaren tekniker sitter och övervakar processen och kontrollerar värmen och luftfuktigheten under tre veckor. Regelbundna test av kvalitet och konstisens bidrar till att lökarna blir perfekt.