Svarttrumpetsvampsås med Black Garlic & Black Garlic pasta

Svarttrumpetsås med Black Garlic

2 nävar torkad Svarttrumpet svamp
200 g Pancetta eller bacon
200 g Parmaskinka
2 banan schalottenlökar
4 Black Garlic klyftor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2dl vispgrädde (ej matlagningsgrädde)
1 stor näve parmesanost

Lägg Svampen i en skål och fyll på med vatten så det precis täcker svampen. Spara vätskan för den ska in i såsen senare.
Mosa Black Garlic i en liten separat skål. Gärna med lite vatten, så går det lättare.
1. Klicka i lite smör I en stor kastrull. Stek pancettan tillsammans med löken och lägg sedan till Parmaskinkan och vitlök. Stek tills löken är genomskinlig.
2. Grovhacka den blötlagda Trumpetsvamp. Lägg den tillsammans med mosad Black Garlic i kastrullen. fräs ca 2-3 minuter och häll på vattnet du blötlade svampen i.
3. Sänk värmen och låt sjuda tills vätskan reducerats med hälften.
4. Tillsätt grädde och låt sjuda på låg värme tills såsen tjocknar.
5. Tillsätt hälften av parmesanosten, svartpeppar och basilika. Blanda väl.

Black Garlic Pasta

600g Durum mjöl

6 stora ägg

4 mosade Black Garlic klyftor

Mosa och blanda Black Garlic med lite vatten till det blir som en paste. Häll mjölet i en bunke eller på ett bakbord. Lägg ägen mitt i mjölet, tillsammans med Black Garlic paste. Blanda ut äggen med en gaffel tills det har blandats fullständigt med mjölet.Arbeta sedan ihop degen med händerna tills den är fullständigt blandad och fast. Tillsätt vatten om degen är för torr eller mer mjöl om degen är för mjuk. När degen är perfekt ska den inte fästa vid fingrarna. Dela degen i fyra bitar och gör spagetti i pastamaskinen enligt instruktionerna.

Leave a Reply