Jonas “Kocken” Anderssons Entrecote

Entrecote, smörstekta rotfrukter i timjan, rostad potatis med svartvitlöks sås.

Svartvitlök igen, är han knäpp eller? Njaää har bara insett hur grym den svarta lilla godsaken är,
Fick prova en ny typ av potatis när jag besökte citygrönt som jag inte tror att jag provat förr. Ratte Liknar mandelpotatis men är fast kokande, har gult kött och gult skal. Potatissorten anses vara en mycket fin delikatess. Riktigt fin att rosta i ugnen.
Tid 25 minuter
200g entrecote
150g 2st kvartade potatisar
30g skivad schalottenlök
50g kvartad morot
50g kvartad palsternacka
1st hackad svartvitlöks klyfta (eller vanlig)
1/2 tesked timjan
7+7g smör
50g 1/2 dl Milda minimat 7 %
1/2 dl vatten
Malen svartpeppar
Örtsalt
Sätt igång ugnen på 200C grill.
Placera potatisen med 7g smör, svartpeppar och örtsalt i ugnen i ca 20 minuter.
Värm en stekpanna väldigt varm med smör, stek grönsakerna med timjan på hög värme i ca 5 minuter. Lägg dom åt sidan.
Stek köttet i samma stekpanna utan att göra rent den i ca 10 minuter. Lägg den åt sidan att vila i 2 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt. Lägg in grönsakerna i ugnen med potatisen.
Häll i vattnet i stekpanna och lyft den från värmen, lägg i svarta vitlöken. Sätt tillbaka på värmen, låt vattnet koka ner till hälften, max 1 minut. Häll i milda minimat, låt koka ner till ca hälften, till önskad konstisens  ca 1 minuter, krydda med örtsalt.
Servera.
Vill ni följa Jonas… gå in på http://dchef666.blogspot.se/

Leave a Reply