Pasta med Karl Johan, Black Garlic och en massa mums!

Ingredienser:
2 nävar torkad Karljohansvamp
200 g Pancetta eller bacon
200 g Parmaskinka
2 banan schalottenlökar
4 Black Garlic klyftor
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
1 näve färsk basilikablad
2dl vispgrädde (ej matlagningsgrädde)
1 stor näve parmesanost

Lägg Svampen i en skål och fyll på med vatten så det precis täcker svampen. Spara vätskan för den ska in i såsen senare.
Mosa Black Garlic i en liten separat skål. Gärna med lite vatten, så går det lättare.
1. Klicka i lite smör I en stor kastrull. Stek pancettan tillsammans med löken och lägg sedan till Parmaskinkan och vitlök. Stek tills löken är genomskinlig.
2. Grovhacka den blötlagda Karljohan. Lägg den tillsammans med mosad Black Garlic i kastrullen. fräs ca 2-3 minuter och häll på vattnet du blötlade svampen i.
3. Sänk värmen och låt sjuda tills vätskan reducerats med hälften.
4. Tillsätt grädde och låt sjuda på låg värme tills såsen tjocknar.
5. Tillsätt hälften av parmesanosten, svartpeppar och basilika. Blanda väl.

Vi tycker att Pappardelle pasta fungerar bäst, men det är bara en smaksak. Välj din favoritpasta eller den du har hemma. Blanda i såsen med pastan och servera med mera färsk basilika och parmesan.
Ett skönt rödvin och du är halvvägs till himmeln.