Extra mustig Boeuf Bourguignon

Ingredienser:

2,5 kg Högrev

Smör till stekning

2 dl vatten

8st mosade Black Garlic klyftor

4 st gula lökar

1/2 dl vetemjöl

3 msk tomatpuré

6 st pressade vitlöksklyftor

Salt till smak

10st svart pepparkorn

2 tsk torkad timjan

2 st lagerblad

75cl rödvin

Tillbehör:

400 g rimmad fläsk eller bacon (i små bitar)

400g små champinjoner

30 – 40 st  små steklökar

 
Gör så här

1. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult ska smålökarna i. Låt dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då.

2. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme.

3. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan.

4. Värm oljan i en stekpanna och stek nötköttet tills det fått färg.

5. Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i gjutjärnsgrytan.

6. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Strö över mjölet och tillsätt rödvinet och låt koka upp.

7. Salta lätt och tillsätt mald peppar och timjan, rör om. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i cirka 2-3 timme tills köttet är mört.

8. Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad persilja.

Leave a Reply